9 lip 2010
Dietetycznie...
Sycące, zdrowe i wbrew pozorom smaczne (zwłaszcza z dżemem lub jogurtem greckim). Placki owsiane według receptury Ducana (tego od diety proteinowej). Co tu dużo mówić - schudłam tylko dzięki nim, bo skutecznie zastępowały chleb.
Placki owsiane
1 jajko
2 łyżki chudego białego sera
1 łyżka otrąb pszennych
2 łyżki otrąb owsianych
szczypta soli (moja modyfikacja)
Jajko roztrzepać widelcem, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Smażyć na patelni bez tłuszczu (najlepiej na takiej do naleśników) z obu stron, na początku pod przykryciem. Jeść z odtłuszczonym jogurtem greckim lub kefirem:)
Uwaga, codzienne smażenie placków owsianych wchodzi w nawyk:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz